3. helmikuuta 2016

Ensimmäinen työssäoppiminen visualistina - Porvoon H&M

Kaunis lokakuinen Porvoonjoki sekä kahvila Paahtimo (oikealla)

Ensimmäinen työssäoppimispaikkani visualistina oli Porvoon H&M jossa olin kaksi kuukautta 19.10 alkaen. Myymälä saapui Porvooseen ensimäistä kertaa 2012 uuteen Taidetehtaan kauppakeskukseen missä se on ollut siitä lähtien. Samassa rakennuksessa on Stadium ihan vieressä, sekä Seppälä ja Jack & Jones, jonne pääsee ulko kautta ja vastapäisessä rakennuksessa Cubus sekä Dressmann. Myymälä on kooltaan suuri jossa on 3 kerrosta joista 2 kerrosta on tarkoitettu myymälätilaksi ja molemmissa kerroksissa on kassapiste. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee henkilökunnan tilat ja varasto. Toisessa kerroksessa sijaitsee naistenosasto ja kolmannessa kerroksessa lastenosasto, nuortenosasto sekä miestenosasto. Olin kaikilla osastoilla työssäoppimiseni ajan.

Viime hetken päätöksestä ja H&M:n tiukoista ja tarkoista säädöksistä huolimatta työssäoppimispaikan saaminen oli helppoa ja nopeaa, mikä yllätti minut. Jälleen kerran asiat hoituivat ilman mitään stressiä.

Työssäoppiminen alkoi ja ensimmäiseksi kävin esittäytymässä myymälän työntekijöihin, jotka olivat kaikki todella mukavia. Myyjän kuuluu käyttää H&M kaulanauhaa, jossa on avain jolla pääsee henkilökunnan tiloihin. Myyjillä ei ole tiettyä pukua mitä pitä pitäisi käyttää, mutta konservatiivisesti ja siisisti tulee kuitenkin aina pukeutua.

Työkaveit opastivat ja auttoivat minua aina kun tarvitsin apua tai tuli jotai epäselvyyksiä, mutta myymälän kaksi vakituista visualistia auttoivat minua eniten näissä visualistin tehtävissä.

Mitä tein työssäoppimiseni aikana? Tuotehuoltoa, tyhjensin sovareita, purin, hälytin tuotteita, palvelin asiakkaita, järjestin pöydän kirjan mukaan, puin nuket uudelleen kirjan mukaan, laitoin tuotteita alennukseen, poistin tuotteita alennuksesta, tein hintakylttejä, tyhjensin hestejä. Tein melkeinpä kaikkea mitä visualisti voi tehdä joka oli aivan mahtavaa. Koko ajan oli tekemistä eikä ollut hetkiä, milloin olisi ollut tylsää.

*H&M ei salli kuvaamista eikä kuvien julkaisemista minkä takia postaus siältää hyvin vähän kuvia, mikä saattaa tehdä lukemisesta vähän uuvuttavaa, mutta koitetaan pärjätä satunnaisilla täytekuvilla*

Näyttötyö


Minun näyttötyöni oli tehdä miesten Divided Blue alue periaatteessa uudelleen kolmessa päivässä. Laittaa uudet vaatteet A-alueelle (Pöytä, nuket, seinä. Joka osaston tärkein alue). Silittää vaatteet nukeille ja pukea ne, viikata uudet vaatteet pöytään ja uudelleen järjestää A-alueen seinä. Järjestää koko Divided Blue alue uudelleen ja laittaa tuotteet tärkeysjärjestykseen asukokonaisuuksittain. A-aluetta varten on oma tyylikirja, jonka mukaan se piti tehdä ja sitä tuli noudattaa niin tarkasti kuin mahdollista. Aina ei ole kaikkia kirjassa näytettäviä vaatteita, joten silloin piti improvisoida. Myös alueen Focus Point tehdään kirjan mukaan ja tärkeysjärjestyksen näkee kirjasta. En suinkaan päättömästi alkanut järjestää aluetta uudelleen tai repinyt nukkeja tietämättä mistään mitään. Olin ennen näyttötyötä tehnyt muutamat nuket sekä pöydät yksin ja muiden avustuksella, joten tiesin mitä tehdä. Toinen visualisteista oli myös itse tehnyt minulle kirjan, jossa oli työjärjestys missä hommat kannattaa tehdä, sekä vinkkejä. Sain työn tehtyä etuajassa ja minulle jäi aikaa hienosäätää esimerkiksi spottivaloja ja miettiä hintakylttien paikkoja paremmin. Sain todella hyvää palautetta myymälän visualisteilta, joista toinen myös teki arvioinnin. Asiakaspalvelu osaamistani arvioitiin myös koko työssäoppimisen aikana.

Sanastoa

Gråpak = Harmaa laatikko, joissa vaatteet tuodaan varastoon
Hesti = Vaaterullakko(?)
Poni = Pienempi vaaterukkallo
A-Alue = Tärkein alue, johon kuuluu pöytä, nuket ja viikatut vaatteet
Prio = Vaatteiden tärkeysjärjestys
Schema = Työaikataulut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti