31. maaliskuuta 2016

Työssäoppiminen: Marks & Spencer Porvoo

10.3.2016 -
Aloitin 3 päivää sitten (7.3) toisen työssäoppimisjaksoni visualistina Porvoon uudessa Marks & Spencer myymälässä. Marks & Spencer myymälöitä on Suomessa tällä hetkellä kuudella eri paikkakunnalla joista Porvoon myymälä on uusin. Verrattuna kokemuksiini H&M:llä, M&S:än asiakaskunta on keskimäärin aikuisempaa ikäluokkaa ja myös vaatteet on suunnattu hieman aikuisemmille asiakkaille, H&M:ään verrattuna. Myös asiakaspalvelu on isommassa osassa myyjän sekä visualistin työssä.

31.3.2016 -
Olen nyt neljättä viikkoa Marks & Spencerillä ja visualistitöiden kannalta kokemukseni on ollut hyvin samanlainen, kuin H&M:llä. Meillä on tarkat ohjeet miten esimerkiksi nuket puetaan, ja tarpeen tullen pitää itse soveltaa, jos ei voida tehdä juuri niin kuin paperilla näytetään. Alan pikkuhiljaa tuntemaan myymälää ja oppimaan missä mikäkin tuote tai työkalu on. Asiakapalvelu sekä kassan käyttö helpottuu myös päivä päivältä, vaikka oppimista viellä on. Kaikenkaikkiaan työskentely on ollut mukavaa ja työkaverit ovat olleet auttavaisia ja mukavia. :)

Näsin S-Marketin ikkuna. Vaihdoimme toisen visualistin kanssa nukkejen vaatteet ja siirsimme kalusteita hieman.

8.4.2016 -
Tänään töissä pääsin jakamaan etukuponkeja kauppakeskus Lundiin, jossa myös Marks & Spencer sijaitsee. Olen miettinyt millaista on yrittää kauppakeskuksessa saada kävijät tarttumaan heille ojennettavaan lappuun ja kuinka moni oikeasti ottaa sen esitteen tai etukupongin jota heille tarjotaan ja vastaus siihen on; alle puolet. Vaikka tarjolla on periaatteessa ilmaista rahaa, se ei kaikille kelpaa. Etsin hyvän paikan jossa tiesin kulkevan eniten ihmisiä ja koitin pysyä pois kävijöiden tieltä, mutta silti olla esillä jotta en pelästyttäisi kävijää ja jotta voisin ojentaa kupongin helposti. Mietin tilannetta paljon vastaanottajan näkökulmasta ja millaiselta ihmiseltä minä suostuisin ottamaan lapun käteen ja se olikin rakentavinta tässä tehtävässä.

12.4.2016 -29.5.2016 -

Viimeinen postaus. Huomenna alkaa viimeinen työssäoppimisviikko M&S:llä ja tuntuu, että 3 kuukautta meni nopeammin kuin koskaan. Voi johtua siitä, että melkeinpä kokoaja oli jotain tekemistä, eikä aikaa tai halua miettiä milloin työt loppuu. Viimeviikolla sain taas tehdä uuden esillepanon Food alueen pöytään. Sama pöytä, johon tein näyttötyöni. Liitän tähän kuvia mallinnukeistä, osastoista ja esillepanoista, jotka olen napsiut viime postauksen jälkeen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti