4. tammikuuta 2017

Työssäoppiminen - H&M Salo

Kehitys

Edeltävistä työssäoppimispaikoista poiketen tämä työssäoppimisjakso painottui enemmän myyntiin sekä asiakaspalveluun, kun taas edelliset kaksi painottuivat visualistin työhön. Vaikka kaikissa työssäoppimispaikoissa asiakaspalvelu on ollut oleellinen osa, tämän jakson päätarkoitus oli kehittyä myyjänä.
Ensimmäinen työssäoppimispaikkani oli Porvoon H&M, jossa opin kahden kuukauden aikana lyhyesti kyseisen yrityksen perussäännöt, arvot ja toimintaperiaatteet. Minulle ei silloin opetettu kassan käyttöä, koska työssäoppimisjakso oli lyhyt ja se painottui enemmän visualistin työhön, mutta tässä jaksossa se oli iso osa oppimista ja kehittymistä asiakaspalvelijana sekä myyjänä. Kassalla työskentelyssä pääsee paremmin sisään asiakaspalvelun merkitykseen ja oppii myös ymmärtämään yrityksen toimintaperiaatteita.
Vaikka olen luonteeltani hiljainen ja tykkään toimia yksin, se ei toimi asiakaspalvelussa eikä yrityksessä, jossa yhteistyö on todella tärkeää. Myyjänä, asiakaspalvelijana sekä työntekijänä kehittymisen halu ja tavoittelu pakottavat muuttumaan yritystä ja omaa työarvoa varten ja siinä onnistuu, jos tuntee sen mahdolliseksi ja tärkeäksi. Uraetenemisen tavoittelun jälkeen työtoverit sekä työilmapiiri ovat suurimpia vaikuttajia siihen, miten työntekijä kehittyy. Työskentely paikassa, jossa työtekijä tuntee jatkuvaa stressiä ja painetta on työntekijälle sekä työpaikalle haitallista, mutta työnteko paikassa, jossa työtekijä tuntee tuntee olonsa kuin kodiksi – se antaa mahdollisuuden ja halun työntekijälle edetä urallaan.

Komunikointi on ollut alue jossa olen yrittänyt kehittyä. Työtovereiden kanssa keskustelu ja tiedonvaihto on todella välttämätöntä ja tärkeää. Se on iso osa yhteistyötä ja työntekijänä kehittymistä. Olen huomannut sen tärkeyden tässä jaksossa enemmän, kuin missään muussa aikaisemmassa ja olen mielestäni kehittynyt siinä hyvin.

Työskentelyn tehokkuus on myös alue, jossa minun on haluttu kehittyvän. Aina jaksojen alussa varovaisuus ja tarkkuus ovat mielestäni tärkeitä. Tahti kehittyy varmuuden mukana, mutta siitä on aina välillä hyvä muistuttaa. Aika on rahaa ja työtunneista pyritään saamaan kaikki hyöty irti. Tarkkuuden ja tehokkuuden tasapaino on ollut kehityksessä ja olen siinä jokseenkin parantunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti